Pixel
AnmeldelseBluetooth-højttalere

Denon Envaya Pocket

Lille højttaler, absurd god lyd

Det virker som om, højttalerproducenterne har lagt sig gevaldigt i selen for at lave størst mulig lyd i mindst mulig indpakning. Og intet sted har jeg set et så godt eksempel som på Denons nye Envaya Pocket. En højttaler du måske ikke kan have i en almindelig lomme, men har du et par cargopants på er det faktisk muligt at putte den i en stor lomme. Og i hvert fald er den helt perfekt at have med når du skal på weekendtur og kun kan have håndbagage med.

Vandtæt design

Envaya Pocket er en diskret lille højttaler med et par fine detaljer. Den kan, i modsætning til flere af konkurrenterne, “kun” stå på en bestemt måde med fronten ud imod lytteren. Under den er der små gummidutter så den står godt fast og ikke ridser. Materialevalget er glimrende. Hvor mange af konkurrenterne har valgt metalgitter, har Denon i stedet valgt at gå efter stof – og det fungerer godt. Interessant nok betyder det heller ikke noget for vandtæthed, for Envaya Pocket kan tages med i poolen i op til en halv time – også helt under vand.

Min eneste lille anke er at lågen ind til stikkene er temmeligt svær at få op. På den anden side betyder det formentlig, at lågen slutter helt tæt.

Ikke mange tilslutninger

Og nu jeg er ved lågen – under den er der ikke meget at arbejde med – men nogenlunde det, man forventer: USB og et minijackstik. Desværre har Denon valgt at bruge den nu forældede micro-USB standard i stedet for USB-C, som langt de fleste mobiler i dag er udstyret med. Derfor skal du så slæbe en ekstra ledning med for at lade den lille højttaler op. Men det er en lille detalje, og ikke en dealbreaker på nogen måder.

Til gengæld er det fint, at højttaleren fungerer som højttalertelefon – og i øvrigt med en god og klar lyd i begge ender. Helt udmærket funktion, og har du en Apple telefon har du også mulighed for at bruge Siri.

Godkendt batterilevetid

Ved ca. 50% lydstyrke klarer Envaya Pocket ca. 11 timer – ved lidt højere lydstyrke (hvilket de fleste nok vil foretrække) når jeg lige under 10 timers afspilningstid. Det er helt okay på en højttaler af denne størrelse. Især når man tager i betragtning, hvor utroligt godt, den lyder…

Stor lyd

Som jeg indledte denne anmeldelse med at sige, så har producenterne virkelig arbejdet på at få stor lyd ind i små højttalere over de seneste år. Og det må man sige Denon har gjort her. Lyden fra den lille højttaler er mange gange større end dens fysiske størrelse – den fylder snildt et ret stort hotelværelse. Der er altså en bund i lyden jeg nærmest ikke troede kom fra den lille højttaler i starten. Diskanten er også ganske udmærket og ikke for skinger – og selv med ret høj lydstyrke er der ikke skyggen af forvrængning. Det er imponerende. Det eneste lille minus er en lidt mudret mellemtone, men det er et typisk problem – det er åbenbart lidt svært at skabe balance.

Den perfekte feriehøjttaler

Prisen for Envaya Pocket er 749 kr., og det er en rigtigt, rigtigt god pris for en højttaler der leverer så meget lyd i en så fin – og meget, meget lille – indpakning. Lyden er, naturligvis, ikke god nok til at det skal være din nye primære højttaler – men det er heller ikke meningen. Dette er højttaleren du skal have med på ski- eller sommerferien hvis du ikke allerede har en højttaler liggende.

 

Denon Envaya Pocket

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 749 kr.

For 749 kr. får du en højttaler, der leverer en lyd der er vanvittigt meget større end dens fysiske størrelse. Dette bør være din nye feriehøjttaler.

User Rating: No Ratings Yet !

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.