×
Features

Google Pixel 4 – her er alt vi ved

Vi har været gennem nettet med en tættekam for at samle de mest vedholdende rygter om Googles kommende Pixel 4 telefoner.

Google lukkede lidt af luften ud af ballonen i sidste uge, da de helt udenfor nummer offentliggjorde et billede af Pixel 4 telefonen på Twitter. Men. Selv om billedet understøtter rygtet om det firkantede kamerahus er der rigeligt med rygter som endnu ikke er verificeret. Og bliver alle rygterne til noget, så bliver Pixel 4’erne ualmindeligt interessante telefoner. Vi har været gennem nettet med en tættekam for at samle de mest vedholdende rygter …

Designet

Google har allerede afsløret hvordan Pixel 4 ser ud på bagsiden; men det er nok til at se, at der sker væsentlige ændringer. Væk er det tofarvede design fra tidligere modeller og væk er også fingeraftryksscanneren på bagsiden. Til gengæld er kamerahuset vokset betragteligt til en stor firkantet klods. Det er ikke til at se, hvor dyb kamerahuset er, men vi håber på, at ikke forhindrer telefonen i at ligge fladt på et bord.

Fronten ved vi ikke meget om, men ifølge rygterne vil Pixel 4 – ligesom Pixel 3 XL – være udstyret med en notch, der bryder skærmen. Der går også rygter om, at Google helt vil droppe fysiske knapper på fronten, hvilket vil betyde at fingeraftryksscanneren er integreret i skærmen. Eller droppet helt til fordel for ansigtsgenkendelse.

Pixel 4
Dette er angiveligt et billede af Pixel 4 (pakket ind i et cover).

Skærmen

Apropos skærmen er der ikke mange rygter derude. Forgængeren er udstyret med en ret forrygende 6,3 tommer stor Super AMOLED Quad HD-skærm og det skulle da være lidt af en sensation, hvis ikke den bliver forbedret en kende i de nye modeller. Som nævnt tidligere siger rygterne, at Pixel 4 vil have notch, mens XL-modellen vil have hul a la Galaxy S10 Plus.

Indmaden

Google har for vane – god vane forstås – at benytte den nyeste og hurtigste Qualcomm-processor i sine telefoner, så vi forventer at Pixel 4’erne vil være drevet af Snapdragon 855-chipsættet, der også bruges i bl.a. OnePlus 7 Pro. Det understøttes af, at der dukkede nbenchmark-resultater op på Geekbench tidligere på året under kodenavnet ”Google Coral” og de resultater svarede ret godt til andre Snapdragon 855-telefoner.

Med hensyn til mængden af RAM og lagerpladsen, så forventer vi at Google følger trop med resten af feltet og giver modellerne 6 og 8 GB RAM, mens lagerpladsen bliver på 128 og 256 GB.

Batteriet kan vi kun gisne om; ingen rygter endnu, men mon ikke det vil være en sag, der ligger på 4.000 mAh eller lige under? Naturligvis med trådløs opladning som på de nuværende modeller.

Kameraerne

Det er helt officielt nu: Google adopterer endelig multikameraløsningen med Pixel 4. Teaserbilledet viser et stort, firkantet kamerahus på bagsiden af telefonen. Der ser ud til at være to kameralinser, en tredje sensor, der muligvis er en dybdesensor, samt en LED-blitz.

Pixel 4
Googles billede af Pixel 4-telefonen.

Google har historisk fået meget ud af det ene kamera, de konsekvent har brugt på Pixel-modellerne, så det bliver interessant at se, hvad de kan få ud af den ekstra hardware på 4’erne.

Berøringsfri betjening

Dette rygte skal tages et gran salt, men det hævdes, at Pixel 4 kan betjenes uden at den fysisk berøres ved hjælp af avanceret radarteknologi. Google præsenterede teknologien for fire år siden under navnet Project Soli og nu skulle den altså være klar til kommercielt brug. I første omgang vil teknologien blive brugt, siger rygterne, ti at betjene musikafspilleren ved at lave fagter med fingrene – men på sigt er der ikke noget til hinder for, at teknologien skal kunne bruges i andre apps også.

Lancering og pris

Historisk set, kan vi forvente at Google lancerer Pixel 4-serien til oktober – ligesom alle tidligere Pixel-modeller. Google ser åbenbart en fordel i at præsentere sine telefoner efter at røgen fra iPhone-lanceringen i september har lagt sig. 

Prisen er der stort set ingen rygtesmede, der har gidet beskæftige sig med, men Pixel 3’erne var pænt dyre med priser på mellem 5.400 kroner og 8.400 kroner, alt efter variant og størrelse. Og i lyset af de stigende smartphonepriser – selv OnePlus hævede prisen er ordentlig nøk med OnePlus 7 – vil det ikke overraske om Pixel 4’erne bliver endnu dyrere. Men vi snakker forhåbentlig stadig ikke om iPhone-priser endnu.

For os danskere bliver det også interessant, om Google langt om længe vælger at sælge Pixel 4 direkte fra deres danske Google Store eller om vi fortsat må forlade os på den grå import.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.