×
TeknologiTophistorie

Grim prisstigning på bredbånd på vej

Der advares om prisstigninger for bredbånd på gennemsnitligt 100 kroner om måneden, hvis forslaget til en ny engrospris vedtages.

Prisen på din bredbåndsforbindelse kan risikere at stige med op til 100 kroner om måneden, hvis Erhvervsstyrelsen følger det udspil, der lige nu er lagt frem. Styrelsen er i gang med en revision af de såkaldte engrospriser på bredbånd – og det kan altså få digre konsekvenser for prisen på bredbåndsforbindelser, advarer en analytiker.

De fire netselskaber, der sidder på bredbåndsforbindelserne herhjemme har nemlig lagt op til at hæve prisloftet på fiberforbindelser med op til 65 procent. og bredbånd via kabel-tv med 134 procent. Og det vil i sidste ende gå ud over de 2,5 millioner danske bredbåndskunder, der har udsigt til grimme prisstigninger.

– Hvis prisplanerne bliver, som de udspil der er lagt frem, kommer det til at betyde en gennemsnitlig prisstigning på op til 100 kroner om måneden for alle bredbåndskunder, siger John Strand, adm. direktør i Strand Consult, til Finans.dk.

Se Telias aktuelle priser på bredbånd

I Danmark er bredbåndsinfrastrukturen delt mellem kun fire selskaber, de såkaldte SMP-selskaber (Stærk Markedsposition), nemlig TDC Net, Ewii, Norlys og Fibia. Andre bredbåndsudbydere, såsom Telenor, Boxer, Nuuday og Fastspeed, betaler engrosprisen til de fire SMP-selskaber, når de leverer bredbånd til forbrugerne.

Undskyldningen for at hæve engrospriserne på bredbånd er, at netejerne skal have flere penge til udrulning af nye fibernet. Men den køber Telenor, der er Danmarks andenstørste telekoncern, ikke:

– Der er jo fuldt fart på udrulningen i hele Danmark. Derfor er det en åben dør, som Erhvervsstyrelsen vil banke ind. Resultatet er alene, at kunderne får højere regninger, siger Telenor-topchef Lars Thomsen til finans.dk.

Erhvervsstyrelsen vil ikke kommentere kritikken.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.