×
AnmeldelseApps og tjenester

Infuse til iOS og Android

Hvis du bruger en eller anden form for Apple enhed – som eksempelvis en iPad eller det nye Apple TV – så ved du, hvor svært det kan være at gennemskue at få afspillet videofiler, især hvis man ikke lige har dem i det rigtige Apple format. Og hvis de ligger på en NAS (Hjemmeserver) kan det være endnu sværere. Men her kan Infuse hjælpe til.

Virker på stort set alle enheder – med iOS, altså…

Infuse fungerer på iOS til iPad, iPhone og Apple TV. Den findes i en gratis udgave og en betalt udgave. Apples betalingspolitik betyder, at hvis man investerer i den betalte udgave, får man den på alle enheder samtidig, hvilket er super praktisk. Har man Android enheder, skal man desværre betale for dem separat – og der findes ikke en udgave til Google TV, så platformen er stadig en smule bedre på iOS end på Android. Bortset fra det fungerer Infuse på stort set samme måde, hvad enten man bruger den på Android eller iOS.

Sådan ser en film ud, når Infuse har hentet metadata.
Sådan ser en film ud, når Infuse har hentet metadata.

Let opsætning

Ideen er simpel; du peger på de mapper, der indeholder dine videofiler. Derefter går Infuse dem igennem og finder dine film og tv-serier. Infuse finder let dine forskellige enheder, så har du eksempelvis en NAS server finder Infuse den – og det er ligemeget, om det er en Synology, en Apple Time Machine eller en helt anden type.

Der er dog nogle krav til, hvordan tingene skal være arrangeret i dine foldere før du går igang; du kan vælge at smide alle film i en enkelt mappe, så vil Infuse også vise alle film i en stor oversigt. Du kan også vælge at inddele filmene i kategorier – mapper du eksempelvis navngiver “Science Fiction”, “Drama”, “Action” og så videre. Hvis du gør det, har du mulighed for at tilføje de enkelte mapper til favoritter og på den måde arrangere dem.

Har man tv-serier liggende, skal man sørge for, at filerne er organiseret i mapper, hvor hele serien ligger. Ikke noget med at have undermapper med sæsoner eller lignende – i hvert fald ikke, hvis man vil have et bare nogenlunde overblik.

Masser af filtyper

En af de store fordele ved Infuse er, at afspilleren er ekstremt alsidig. Den “æder” stort set alle typer video.

Listen er som følger: 3GP, AVI, ASF, DVR-MS, FLV, M4V, MKV, MOV, MP4, OGM, OGV, WebM, WMV og WTV.

Har du filer, der ikke er kodet i et af disse formater, er det meget, meget underligt.

Sådan her ser startskærmen ud på en iPad - bemærk, at der kun er to favoritter. Hvis du vil have bedre inddeling kræver det, at du inddeler filerne i mapper.
Sådan her ser startskærmen ud på en iPad – bemærk, at der kun er to favoritter. Hvis du vil have bedre inddeling kræver det, at du inddeler filerne i mapper.

Lidt for få muligheder for sortering

Et af problemerne i Infuse – faktisk det største problem – er, at det er ret svært at organisere filerne. Har man ikke en stor bunke filer, er det ikke et problem, men hvis man har en stor samling, kræver det altså, at man selv sørger for at organisere filerne på forhånd.

Alt efter hvilken platform man er på, har man forskellige muligheder for at sortere, men der er ikke ret mange – det er en kæmpe frustration, at man ikke kan vælge “Komedier” og så bare få de film, der falder i den kategori. Derfor skal man ud i førnævnte mappe-arrangement, og det er, mildt sagt, irriterende.

Hent indhold til iPad, iPhone eller Android enhed

Skal du ud og rejse, har du formentlig ikke direkte adgang til din server. Her hjælper Infuse dig også. Du har nemlig mulighed for at hente filerne, så de ligger lokalt på din iPad/iPhone/android enhed. Det er ekstremt let og tager ikke særligt lang tid over et fornuftigt wifi netværk, men det kræver selvfølgelig en del plads på din enhed, for en fuld HD film fylder alt imellem 2 og 19 gigabyte – så tjek eventuelt filstørrelserne inden du går igang.

Gode muligheder for undertekster

Infuse har indbygget en fantastisk simpel funktion, der automatisk henter undertekster. Du skal ikke engang bekymre dig om, hvor de kommer fra – de kommer bare. Er der ikke undertekster på den film du ser, kan du på Apple TV 4 swipe ned – så får du straks valgmulighederne. Super praktisk. På iPad/iPhone/Android enheder har du en knap til indstillinger, hvor du kan vælge hvilke undertekster, du vil have.

Trakt er genialt

Trakt er en tjeneste, der gør at det video du har set – hvad enten det er film eller tv-serier – bliver “husket” i skyen. Det vil sige, at skifter du på et tidspunkt enhed og installerer Infuse igen, ved appen, hvor langt du er kommet i hvilke serier og film! Du giver også karakterer til film og serieafsnit, hvilket så bliver delt via Trakt – og du får et gennemsnit af alle anmeldelserne på oversigtssiden for afsnittet eller filmen. Skulle du en dag vælge at bruge et helt andet system end Infuse, så kan du vælge et der også bruger Trakt – så bliver alt hvad du har set overført til det nye system også. Du kan læse mere om Trakt her.

One player to rule them all

Infuse er ikke helt perfekt, men hvis du befinder dig i det ellers lukkede Apple land, så er det en afspiller, der kan vise alle dine videofiler på iOS enheder. I fuld HD med undertekster og i et lækkert layout, der dog mangler bedre muligheder for at sortere i filerne. Bruger du Android er Infuse stadig godt – men der findes bedre alternativer på markedet. Vores tidligere skribent Michell Bak har endda bygget en afspiller, der er helt fantastisk – se mere her.

På iOS findes der ikke noget bedre end Infuse, der kører på alle enheder inklusiv Apple TV 4.

 

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.