Gaming

Microsoft-patent omdanner telefon til håndholdt Xbox

Noget tyder på, at Microsoft vil gå Nintendo Switch i bedene med et sæt controllere, der kan omdanne mobiltelefoner til håndholdte Xbox-konsoller.

Microsoft har ansøgt om patent på to controllere, der vil kunne omdanne smartphones til håndholdte Xbox-konsoller. Ansøgningen blev indleveret i juli måned og selv om Xbox ikke nævnes specifikt, så indeholder de medfølgende illustrationer ret genkendelige knapper og symboler.

Ifølge Digital Trends er ansøgningen specifikt på et patent på en oplader til de to controllere, der skal sluttes til en trykfølsom skærm. Controllerne har muligvis både indbyggede højttalere, et hovedtelefonstik og understøttelse for trådløse hovedtelefoner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med et controllersæt som det, patentet skitserer, vil man kunne undgå ret almindelige problemer med telefonen som spilleenhed, eksempelvis glidende fingre, at fingrene dækker over dele af skærmen o.s.v.

Xbox
Illustration fra patentansøgningen.

Designeren Sarang Sherth fra Yanko Design har ladet sig inspirere af ansøgningen til at skabe computertegninger af, hvordan controllerne kunne se ud – og de ligner i sandhed noget, der ville kunne konkurrere mod Nintendo Switch

Microsoft-ansøgningen kan læses her (åbner PDF i nyt vindue).

Microsoft barsler også med Projekt xCloud, der er Redmond-gigantens alternativ til Google Stadia. En streamingtjeneste hvorfra gamere kan streame pc- og konsolspil i stedet for at installere dem på computeren eller konsollen. Et sæt controllere som de viste kunne gøre xCloud interessant for smartphone-gamere også.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.