×
Teknologi

Ny forskning: Aldring kan måske vendes

Gråt hår og rynker er noget de færreste ser frem til, men det kan være der er håb forude for de aldersforskrækkede. I hvert fald har et hold forskere ved Salk Institute i Californien fundet en genterapi, der måske kan vende aldringsprocessen.

Mus bliver yngre

De første forsøg tyder på, at aldring ikke er en ensporet motorvej imod døden – for det er lykkedes forskerne at vende aldringsprocessen i forsøgsmus. Efter ca. seks ugers terapi er musene synligt yngre – deres rygsøjle er mere ret, de heler lettere efter skader og lever 30% længere.

Mus celler
Til venstre: Musens celler før genterapi Til højre: Musens celler efter genterapi

Forsøg med mennesker er langt ude i fremtiden

Hvis du nu sidder og tænker, at du gerne vil være forsøgsperson for den slags terapi må du desværre væbne dig med tålmodighed, for forsøg på mennesker er ifølge forskerne ret langt ude i fremtiden; der vil gå mindst ti år før de første menneskelige forsøg kan sættes igang. Ikke desto mindre håber forskerne, at den nye viden vil betyde, at man i stedet for bare at behandle aldersrelaterede sygdomme, i fremtiden i stedet vil behandle selve alderen.

Bedre livskvalitet er målet

Juan Carlos Izpisua Belmonte, der er leder af The Salk Institute, mener dog ikke, at holdets forskning umiddelbart vil kunne bruges til at forlænge livet:

“Vores forskning vil ikke kunne bruges til at give evigt liv. Vores fokus er mere på at give forbedret livskvalitet, end på at forlænge levetiden,” siger han. I første omgang mener Izpisua Belmonte at forskningen vil kunne komme patienter med genetiske sygdomme til gode.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.