ElbilerTophistorie

Renault skal splittes op – Volvo-ejer kan træde ind

Renault skal splittes op i to selskaber med henholdsvis el- og fossilbiler. Volvo-ejer Geely vil købe sig ind i fossil-delen, skriver Reuters.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at franske Renault skal splittes op i to selskaber. Det ene skal være et rent elbilsfirma, mens fossilbilerne placeres i det andet. Samtidig vil kinesiske Geely, der ejer blandt andet Volvo og Polestar, købe sig ind. Men det bliver i fossildelen, skriver Reuters.

Der foregår i øjeblikket forhandlinger med flere partnere, som kan være ved at gå ind i forbrændingsvirksomheden. Ifølge Reuters handler det ud over Geely også om det saudiske olieselskab Aramco.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nissan, der er Renaults samarbejdspartner, vil ikke gå ind i fossilmotor-divisionen, fortælles det videre.

Oplysningerne er ikke officielt bekræftet af Renault, men bilmærket samarbejder allerede med Geely i Sydkorea, og den kinesiske koncern ejer cirka 34 procent af aktierne i Renault-Samsung Motors. Det står allerede klart, at nogle Renault-modeller vil bruge Geelys CMA-platform, som Volvo XC40 er baseret på.

Den nye elbil-division får sandsynligvis navnet “Ampère”. Renault forventer at divisionen får 10.000 ansatte og børsnoteres i andet halvår af 2023.

Ifølge mediet vil Renault afsløre planerne om at Renault skal splittes op senere på efteråret.

Renault er i disse uger ved at gøre klar til at sende elbilen Megane E-Tech Electric ud til kunderne. Den er allerede forudbestilt af mere end 1.000 danskere.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.