×
Teknologi

Rygte: iPhones skal åbne døre og biler via NFC

Apple vil langt om længe åbne op for sin NFC-chip, så eksterne udviklere kan lege med.

Om præcis en uge skydes Apples årlige World Wide Developers Conference, WWDC, i gang, og rygterne fyger naturligvis allerede. Et af de mere vedholdende rygter er, at Apple vil gøre det muligt for alle iPhone-modeller med NFC-chip at åbne døre, hotelværelser og biler.

NFC-chippen, Near Field Communication, findes i alle nyere iPhones, fra iPhone 6 og op. Det er for eksempel NFC, der sørger for trådløs kommunikation ved betaling med Apple Pay. Ifølge rygterne vil Apple udvide funktionaliteten, så NFC-chippen fremover kan tale med intelligente låsesystemer, sikkerhedssystemer, køretøjer og endda betalingssystemer til offentlig transport.

Lukket og låst

Lige siden Apple introducerede NFC i iPhone, har de begrænset brugen af chippen voldsomt. I modsætning til Android-telefoner, hvor NFC kan bruges af tredjepartsudviklere, så har Apple låst chippen, så den udelukkende kan bruges sammen med Apples egne tjenester. Men nu går rygtet på, at Apple langt om længe vil åbne op og dele API’en, så eksterne udviklere også kan lege med.

NFC minder i funktionalitet om Bluetooth, men er langt sikrere at bruge, da alle sensitive informationer gemmes på en chip, hvis indhold er isoleret fra telefonens styresystem.

iNPUT er, som det eneste danske medie, til stede når Tim Cook åbner WWDC med en keynote mandag aften, dansk tid, ligesom vi både lægger op til, og følger op på, eventet. Like os på Facebook og få alle nyhederne direkte i dit nyhedsfeed.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.