×
TophistorieTV 2 Play

TV 2 Play vil hæve streamingkvaliteten

Når det handler om billedkvalitet halter TV 2 Play gevaldigt efter konkurrenterne. Men det skal der gøres noget ved nu, loves det.

Siden DRTV for knapt en måned siden hævede billedkvaliteten til 1080p 50Hz har TV 2 Play haltet bagefter de øvrige danske streamingtjenester på billedkvalitet. Både opløsningen og bitraten er markant lavere end hos konkurrenterne. Men det skal der gøres noget ved. For netop biledkvaliteten er det næste fokusområde, fortæller den digitale udviklingsdirektør, Rahul Yadav, til Flatpanels.

Han fortæller videre, at der de seneste år har været fokus på driftssikkerhed og indhold.

– Men det er klart, at ligesom alle andre udbydere kigger vi også på den fremtidige videokvalitet på TV 2 Play. Det indebærer valg omkring pixels, bitrate, HDR og lyd. Vi kan endnu ikke sige noget konkret om vores planer, men videokvaliteten er naturligvis også et fokusområde hos os, siger udviklingsdirektøren.

TV 2 Play sender med en maksimal opløsning op 720p og en bitrate på op til bare 3,5 Mb/s. Til sammenligning sender DRTV nu liveprogrammer i 1080p med op til 8 Mb/s. Bitraten er mængden af data, der skubbes ud til seeren – jo flere megabyte, jo bedre billedkvalitet. Her er en oversigt over fire af de mest populære danske tjenester:

TjenesteMax opløsningMax billedrateMax bitrate
Viaplay4K50 fps19 Mb/s
Yousee1080p50 fps10 Mb/s
DRTV1080p50 fps8 Mb/s
TV 2 Play720p50 fps3,5 Mb/s
(Kilde: Flatpanels.dk)

I interviewet adresserer TV 2 Play også et problem, som mange Apple TV-ejere døjer med, nemlig at billedet fra TV 2 Play “hakker” hvert slette sekund. Rahul Yadav forsikrer, at de er opmærksomme på problemet og arbejder med Apple på at løse det – dog endnu uden held. Han håber at den kommende tvOS 14.7 opdatering vil være med til at løse problemet:

– Apple har i de seneste opdateringer af tvOS haft fokus på netop framerate og det samspil, der er mellem video-output fra Apple TV, konvertering af videoens originale framerate og så indstillinger lokalt på brugerens tv. Der er også opdateringer til dette område i tvOS 14.7, som er i beta lige nu, og vi ser frem til at problemet bliver løst hurtigst muligt, siger han til Flatpanels.

Hos Telia kan du få et mobilabonnement med TV2 Play

TV 2 afslørede så sent som i februar måned en plan, hvor streamingtjenesten TV 2 Play skal prioriteres i forhold til TV 2’s flow-tv-kanaler. Antallet af hustande med tv-pakker falder og det går ud og kanalen og (ikke mindst) indtægtskilden, der er reklamer. Derfor er målet, at TV 2 Play i løbet af de næste fire år skal fordoble mængden af abonnenter på streaming til 1,3 millioner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.