Pixel
Transport

Volvo gør klar til en 100% elektrisk XC40 SUV

Den svensk-kinesiske bilproducent har netop bekæftet en elektrisk version af deres populære SUV XC40

Volvo har tidligere annonceret, at de går 100% ind på elektriske biler og deres kommende Polestar 1 og Polestar 2 er allerede på vej. Men nu begynder fabrikanten altså også at udstyre sine allerede eksisterende modeller med elektriske motorer – blandt andet deres nye mini SUV XC40.

Kommer også som hybrid

Ikke nok med, at XC40 kommer som en ren elbil – man vil også kunne få den som hybrid. Der er dog ingen datoer eller priser på de nye versioner af bilerne endnu, så Volvo fans må vente lidt længere. Til gengæld er den “tradtionelle” udgave af XC40 allerede klar.

Volvo er dedikeret elbiler

I juli 2017 annoncerede Volvo som en af de første store bilproducenter, at alle deres nye modeller fra 2019 kun vil komme som elektriske biler – og, som de så dramatisk skrev i pressemeddelelsen – det vil markere enden på forbrændingsmotoren hos Volvo. Volvo har planer om fem modeller i perioden 2019-2021.

Efterfølgende er flere andre producenter hoppet med på vognen, og selv luksusmærker som Lamborghini og Jaguar er klar med elektriske biler i løbet af de næste to år.