fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Volvo lancerer C40 Recharge med 420 km rækkevidde

Volvo har i dag løftet sløret for sin anden fuldelektriske bil Volvo C40 Recharge, der er en SUV med en rækkevidde på op til 420 kilometer.

Tidligere idag afslørede Volvo Cars sine planer om at udfase alle fossilbiler og plugin-hybrider inden udgangen af 2030, og nu har selskabet så løftet sløret for sin anden fuldt elektriske model; crossover SUV’en Volvo C40 Recharge.

Produktionen af C40 Recharge går i gang til efteråret og den vil blive bygget på Volvo Cars produktionsanlæg i Gent, Belgien, sammen med den eksisterende CX40 Recharge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– C40 Recharge repræsenterer Volvos fremtid og viser vejen frem. Den er fuldelektrisk, udbydes kun online med en praktisk Care by Volvo-pakke og kan leveres hurtigt, lover Henrik Green, teknologichef hos Volvo Cars.

Fremdriften leveres af to elmotorer – en på for- og en på bagakslen – og drives af et 78 kWh batteri, der kan hurtig-oplades til 80 procent “på cirka 40 minutter”. Dette giver en estimeret rækkevidde på omkring 420 kilometer, som Volvo forventer at blive forbedret over tid via trådløse softwareopdateringer.

Volvo C40 Recharge

Designmæssigt varsler C40 Recharge også fremtiden for Volvo. Det nye forparti har nemlig en ny front, der bliver gennemgående for alle fremtidige elektriske Volvoer, som omfatter forlygter med “den nyeste pixelteknologi,” fortæller Volvo.

Indvendigt byder C40 Recharge på en høj sædeposition, som Volvo-ejere kender. Ligesom XC40 Recharge leveres C40 Recharge med et infotainment-system der er udviklet i fællesskab med Google og baseret på Android-styresystemet. Det giver adgang til integrerede Google-apps og -tjenester – såsom Google Maps, Google Assistant og Google Play Butik.

Volvo C40 Recharge
Volvo C40 Recharge ‘kører’ på Google.

Bilen kan fås i en række farver og interiører, der er unikke for modellen. Det er også den første Volvo-model helt uden læder. Som annonceret tidligere i dag, vil den fuldelektriske C40 Recharge udelukkende kunne købes online.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Volvo har opdateret deres hjemmeside med oplysninger om bilen, men køretøjet er endnu ikke endeligt certificeret, så der er ingen yderligere oplysninger om opladningshastighed eller andre saftige, tekniske detaljer.

Der er naturligvis heller ingen prislap eller endog -indikation på C40 Recharge endnu. Billeder er der til gengæld rigeligt af. Her er et par mere – klik for at forstørre:

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button