GamingTophistorie

Microsoft afliver Xbox One X og Kinect

Forud for lanceringen af Xbox Series X har Microsoft besluttet at aflive både Xbox One X og Xbox One S digital edition. Samme skæbne lider Kinect-teknologien.

Microsoft er ved at rydde op på hylderne inden Xbox Series X-konsollen lanceres engang i efteråret. Firmaet har bekræftet, at de stopper produktionen af to eksisterende Xbox One-konsoller, nemlig Xbox One X fra 2017 og den kun et år gamle Xbox One S digital edition. Det skriver nyhedstjenesten Ars Technica, der har fået bekræftet rygterne fra Microsoft.

Til gengæld vil Microsoft fortsætte med at producere og sælge den endnu ældre Xbox One S fra 2016; en model med optisk drev indbygget.

Det giver ekstra næring rygterne om, at Microsoft indenfor overskuelig fremtid vil præsentere en ny, mindre kraftfuld og billigere udgave af Xbox Series X-konsollen. Den går angiveligt under navnet ”Lockhart”. I modsætning til den potente Series X, der kan afvikle spil i 8K, vil Lockhart ”bare” kunne afvikle spil i 1080p eller 1440p.

Rygterne hævder, at Lockhart ville få navnet Xbox Series S – og i så fald vil der være tre Xbox-modeller, når året rinder ud: Flagskibet Xbox Series X, budgetudgaven Series S og den helt billige One S. Men det er naturligvis spekulationer.

Farvel til Kinect

Microsoft har samtidig bekræftet, at topmodellen Xbox Series X ikke vil understøtte Kinect; hverken hardware eller spiltitler. Det ligner det endelige [og store] søm i ligkisten. De første skridt blev taget med netop One S (2016) og One X (2017) der krævede ekstraudstyr i form af en adapter for at få Kinect til at fungere.

Microsoft introducerede sin Kinect-teknologi og -hardware helt tilbage i 2010 som et modsvar til Nintendo Wii, der havde stor succes på grund af sin trådløse controller. Med Kinect kunne man – i hvert fald teoretisk – fuldstændigt eliminere behovet for en controller og betjene konsollen med kropsbevægelser i stedet.

På den positive side bekræfter Microsoft, at specielle Xbox One-controllere, såsom Xbox Elite Controller og Xbox Adaptive Controller fortsat vil fungere sammen med den nye Series X.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.