FeaturesGadgets

Apple AirPods 2: Alt vi ved om den nye model

Alt tyder på at Apple er klar med AirPods 2 inden for overskuelig fremtid.

Siden lanceringen af de trådløse AirPods-hovedtelefoner for to år siden, er deres popularitet bare vokset og vokset. Herhjemme var det stort set umuligt at opdrive et sæt omkring juletid – og mit gæt er, at der lå pænt mange af dem under juletræerne i de danske hjem. Imens er Apple ved at forberede lanceringen af anden generation – det siger alle rygterne i hvert fald – og på trods af den lidne størrelse, er der lagt op til spændende nyheder. Her tager vi et kig på AirPod 2 og alle rygterne …

Design

Da Apple lancerede AirPods blev de mobbet for deres design, med de lange stænger, der hænger ud af ørerne – også i vores egen anmeldelse. Men det har åbenbart ikke generet kunderne, der gladelig går rundt med dem i ørerne.

Analytikeren Ming-Chi Kuo skrev i december måned, at Apple ville redesigne AirPods-hovedtelefoner fuldstændig – men først i 2020. Men i denne uge kunne Digitimes så fortælle, at allerede de kommende 2019-modeller vil få nyt design. Muligvis for at få plads til nye sensorer til helbredsmålinger.

Helt tilbage i februar sidste år, kunne Bloomberg fortælle, at AirPods 2 ville blive vandtætte, hvilket vil give mening. Men ud over det er det meget lidt, der er rygtedes om designet på de nye AirPods.

Helbredsfunktioner

Tim Cook og Apple er helt pjattede med helbredsfunktioner. Hvad enten det drejer sig om træning eller decideret semi-lægelig funktionalitet, som EKG’en i det seneste Apple Watch.  I et interview med CNBC i sidste måned udtalte Tim Cook ligefrem, at Apples største bidrag til menneskeheden vil være helbredsrelateret.

Derfor vil det kun give god mening, hvis Apple forsøger at tilføje helbredsrelaterede funktioner til AirPods 2. 

En artikel fra Digitimes hævder at Apple vil udruste de nye AirPods med helbredsteknologi, men har ikke nogen ide om hvilke(n). Bloomberg skrev sidste år, at Apple ville udstyre de nye AirPods med biometriske sensorer og i sidste måned fik Apple et patent, der viste, hvordan man kan tilføje biometrisk funktionalitet til hovedtelefonerne.

Illustrationer fra Apples nye AirPods-patent.

Trådløs opladning

Da Apple i september 2017 annoncerede at de arbejdede på deres AirPower-opladermåtte, fortalte de samtidig, at de ville lave en trådløs opladeræske til AirPods. Men hverken AirPower eller æsken er endnu blevet til andet end ideer.

Analytikeren Ming-Chi Kuo har dog siden december hævdet, at AirPower kommer på markedet inden marts bliver til april – og rygter fra en kinesisk producent siger, at Apple allerede har sat opladeren i produktion.

Vi bliver meget klogere inden for de næste måneder.

Teknologi

De nuværende AirPods er udstyret med Apples egen W1-chip, men Apple har allerede taget W2 i brug i den seneste inkarnation af Apple Watch, så mon ikke chippen også bliver bagt ind i AirPods 2 – sammen med Bluetooth 5.0? Det vil gøre hovedtelefonerne i stand til at håndtere eventuelle biometriske sensorer bedre, ligesom rækkevidden til den parrede iPhone vil blive udvidet.

Lancering og pris

Det er altid svært at vide, hvornår Apple har tænkt sig at lancere produkter, men når man snuser rundt i programkoden i betasoftware, kan man få visse hints. Og den seneste iOS 12. beta, der blev frigivet til udviklere medio januar, indeholder referencer til AirPods 2, så det er nok ikke helt forkert at forvente, at hovedtelefonerne lanceres i forbindelse med den endelige udgave af iOS 12.2. Vi gætter på, at de er her inden for to måneder.

Prisen er lige så svær at spå om. Apple har, irriterende nok, hævet priserne på sine produkter generelt over det sidste halve års tid og det vil nok være naivt at tro, at AirPods går fri. I særdeleshed, hvis hovedtelefonerne er udrustet med nye sensorer og andre lækkerier, der gør dem dyrere at producere.  Den nuværende model sælges for 1.379 kroner – jeg kunne godt forestille mig, at de bliver mindst et par hundredelapper dyrere i næste inkarnation.

Hvad tænker du om AirPods 2? Hvilke funktioner håber du på? Del dine tanker i kommentarfeltet nedenfor.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.