TeknologiTophistorie

Apple-event mandag – hvad kan vi forvente?

Mandag skyder Apple sin årlige udviklerkonference i gang og viser med garanti iOS 15. Men hvad har de ellers på tapetet? Her er et bud.

Mandag skydes Apples årlige udviklerkonference, WWDC, i gang – og igen i år er den hundrede procent digital, så vi alle kan følge med i løjerne. Eventet er der, hvor de kommende versioner af alle Apples operativsystemer og alle de nye funktioner præsenteres for udviklerne, så der er lagt an til masser af nyheder på både iOS 15, iPadOS 15, watchOS, macOS og tvOS.

Men har Apple andet i posen? Det hævder rygterne. Ud over yderligere stramninger i deres fokus på privatlivets fred. Senest har de udsendt en opdatering til AirTag, der strammer sikkerheden. Men der går også rygter om ny hardware. Her kigger vi på rygterne …

iOS 15 og iPadOS 15

Grupperede notifikationer blev introduceret med iOS 12 og rygterne siger, at det system opdateres i år. Ifølge en artikel af Blooombergs Mark Gurman vil du blive i stand til at indstille konteksttilstande for brugerdefinerede meddelelser. Disse inkluderer tilstande som at arbejde, sove eller køre og notifikationer fra forskellige apps vil blive baseret på disse tilstande.

iOS 15
Det nuværende ikon-design til venstre, det kommende til højre.

Artiklen hævder også, at der vil blive foretaget ændringer i både låseskærmen og kontrolcenterikonerne. En tidligere læk på Reddit antyder, at Apple vil ændre ikondesignet, så det ikke længere er “fladt”.

En rygtesmed ved navn Conner Jewiss hævder at have talt med en kilde, der har set en eller anden version af iOS 15 og siger, at app’en Sundhed vil indeholde tracking af den mad, man indtager. Jewiss bemærker også, at Apple muligvis foretager nogle justeringer i brugerfladen i den mørke tilstand.

Gurmans ovennævnte rapport fremhæver også, at Apple har planer om at gøre iMessage til en reel WhatsApp-konkurrent. For at gøre dette introduceres der tilpassede indstillinger for automatisk svar. En rapport fra MacRumors hævder, at Apple allerede arbejder på muligheden for at fortryde eller slette sendte beskeder.

Den eneste bemærkelsesværdige ting, vi ved om, der kommer til iPadOS, er evnen til at omarrangere widgets på din skærm – en funktion, Apple introducerede til iPhone sidste år.

Opgradering af M1-chippen

Apple lancerede sin længe ventede ARM-baserede M1-chip i november sidste år – og har fået udelt ros for ydelsen, blandt andet i dette medie. Det er dog kun det første spæde skridt for Apple, der stadig mangler en endog mere muskuløs chip til de “tungere” pro-maskiner som MacBook Pro og Mac Pro.

M1’eren har begrænsninger idet den maksimalt understøtter 16 gigabyte RAM – og det er ikke nok til de “professionelle”. Den understøtter heller ikke eksterne grafikkort. En artikel fra Bloomberg i sidste måned hævder, at den nye chip vil komme i to varianter og få navnet M1X eller M2. De skriver også, at den nye chip vil have en GPU (grafisk processor) med enten 16 eller 32 kerner. Om den nye chip præsenteres på WWDC er uvist, men hvis den gør, kommer den sandsynligvis først på markedet senere på året.

Hvad med hardware?

Apples udviklerkonference handler primært om software, men engang imellem benytter de også lejligheden til at vise nyt hardware frem for verden. I 2017 blev der annonceret opdateringer til iMac, MacBook, MacBook Pro, iPad Pro og så blev HomePod’en lanceret. Sidste år kom der slet ikke nogen ny hardware.

Tidligere på ugen søgte Apple godkendelse i Kina på noget, der kunne tyde på at være en 16-tommer MacBook Pro. Det er websitet Macrumours, der opdagede det. Det stemmer godt overens med tidligere rygter, der samtidig peger på, Apple vil fjerne den (for mange) ubrugelige Touch Bar til fordel for fysiske Fn-knapper. Rygterne siger også, at der (igen) vil være indbygget SD-kortlæser og HDMI-port, ligesom der vil komme flere USB-stik.

Hvordan ser jeg det?

Som sagt er årets WWDC igen en ren digital event. Det betyder at Apple streamer åbningstalen, hvor alle løjerne sker, direkte på nettet – og den kan ses enten på Apples egen site eller på Youtube. Eventet begynder klokken 19.00 dansk tid. Hvis du ikke har tid til at følge med selv, kan du naturligvis hoppe ind omkring input.dk og få nyhederne løbende – eller give vores Facebook-side et Like, så du får nyhederne direkte i dit feed.

Hvad er du mest spændt på? Giv dit besyv med i kommentarfeltet nedenfor.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.