×
Elbiler

Toshiba: Oplad din elbil på 6 minutter med vores nye batteri

At lade en elbil kan være en langsommelig affære - men hvis det står til Toshiba kommer det snart til at gå meget hurtigere.

En af de måske største hindringer for elbilens udbredelse er den langsommelige opladning – selv med de hurtigste ladestationer skal man forberede sig på halve og hele timer for at få ladet sin bil op. Imens kan man så se bilerne suse ud og ind på tankstationen ved siden af hvor en optankning med fossile brændstoffer kun tager ganske få minutter. Men den forskel kan snart være historie – i hvert fald, hvis det står til Toshiba.

Ny teknologi

Det japanske firma har nemlig opfundet en helt ny type batteri, der modtager strømmen ekstremt hurtigt. Faktisk vil man kunne lade en gennemsnitlig elbil med det nye batteri op på bare seks minutter – hvorefter man vil kunne køre over 300 km. Dermed er elbilen pludselig en reel konkurrent til benzinbilen – også på de længere ture.

Flere fordele

Den hurtige opladning er i øvrigt ikke den eneste fordel ved det nye batteri, som har titanium niobium oxid anoder i stedet for de “traditionelle” lithium titanium oxid anoder, er nemlig heller ikke nær så sårbar overfor kulde. De batterier vi bruger i dag lader nemlig langsommere ved meget lave temperaturer, ligesom både holdbarhed og kapacitet forringes på grund af lave temperaturer. Men det nye batteri kan oplades på bare 10 minutter selv i temperaturer ned til minus 10 grader, hævder Toshiba.

Den nye batteritype ventes sat i produktion i anden halvdel af 2019 – der er intet fra Toshiba om prisen.

Læs også: Volvo bygger sexet hybrid

Læs også: Læs første danske anmeldelse af iPhone X – hent iNPUT appen nu, det er 100% gratis!

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.