Features

10 fede produkter fra IFA 2018

Europas største forbrugermesse er netop afsluttet. iNPUT har udvalgt ti produkter, vi glæder os til at se nærmere på i den kommende tid.

8K-skærme, intelligente højttalere, multirum og smartwatches; IFA 2018-messen i Berlin bød på lækkerier i læssevis til os med teknologi-fascination. Vi har været rundt på messen for at finde de mest spændende nyder – og bragt dem under messen – men her kan du spare tid og se de ti mest interessante nyheder fra forbrugermessen.

Med andre ord: Her er en oversigt over, hvad du kan forvente at bruge dine penge på det næste års tid …

Artiklen fortsætter efter annoncen

[001] LG 8K OLED 88-tommer

LG viste første gang sit 8K-fjernsyn – det er 7680 x 4320 pixels – frem på CES-messen i januar, men dengang var den ikke meget andet end en kolossal billedramme. Under IFA kunne LG også vise levende billeder på OLED-skærmen. Men, der er stadig et stykke vej inden tv’et er klar til salg – og endnu længere inden krabaten kommer ned i en pris, der er interessant for os lønslaver. Alligevel er skærmen interessant, for den viser hvad vej vinden blæser. Og er du stadig i tvivl, så tjek Samsung-skærmen lidt længere nede på siden. Vi kommer ikke uden om 8K. Læs mere om LG 8K OLD her.

[002] B&O Beosound Edge

Bang & Olufsen havde en helt ny Bluetooth-højttaler med til Berlin. Edge er den første højttaler fra Struer der kan stemmestyres via Alexa eller Google Assistant – og den har desuden indbygget Airplay 2, så Siri også kan lege med, ligesom højttaleren kan indgå i multirumssystemer. Edge har en diameter på omkring en halv meter, den har seks forstærkere, en 10-tommer woofer, to mellemtoneenheder og et sæt diskantenheder. For at skrue op og ned for volumen, skal højttaleren rulles fra side til side, så vær sikker på, at du har plads omkring højttaleren. På den anden side, så er det nok ikke folk på kollegieværelser, der overvejer at give 23.000 kroner for en højttaler … Læs mere om Beosound Edge her: Højttaler og hovedtelefoner fra B&O.

[003] Sonos Amp

Sonos har opdateret sin Connect:Amp, en forstærker der kan koble ældre analoge højttalere til dit multirumssystem, til en lille yderst potent æske – og tryllet lidt lækkerier oveni. Ikke alene er den særdeles kraftfuld med sine 125W/8 ohm, Sonos har også gjort den klar til tv’et, der kan tilsluttes via HDMI-ARC (ligesom den relativt nye lydbar Sonos Beam). Det betyder, at den kan fungere som forstærker i en 4.1 surround-opsætning med trådløse baghøjttalere. Amp er også ret oplagt, hvis du har en pladespiller, du vil have sat på multirumsopsætningen; den har nemlig indbygget line-in for tilslutning af pladespiller, cd-afspiller eller medieafspiller. Sonos Amp kommer til at koste 5.199 kroner, og er klar til salg i februar 2019. Læs mere om Sonos Amp her: Sonos lancerer ny hardware: Sonos AMP.

[004] Samsung Q900R

LG’s 8K-tv er godt nok størst, men det er ikke altid det, der tæller. Samsung kunne fremvise sin spritnye 8K-fladskærm – og modsat LG’s ditto, der er OLED-baseret, så er Q900R en såkaldt QLED-skærm. QLED og OLED giver nogenlunde samme fordele, men QLED siges af flere at gengive farver bedre – til gengæld kan teknologien (endnu) ikke nå samme sortniveau som OLED. Og så er tommeprisen på QLED lavere end på OLED. For at kompensere for det manglende 8K-indhold, har Samsung udstyret Q900R med såkaldt AI-opskalering, der forbedrer billedet via kunstig intelligens. Samsungs 8K kommer i butikkerne i løbet af oktober i tre størrelser, nemlig 65, 75 og 82 tommer. Priserne kender vi ikke endnu. Læs mere om Samsung Q900R her: Samsung lancerer 8K QLED-skærm.

[005] Sony FES Watch U

Hvad får man, hvis man parrer et smartwatch med en ebogslæser? Sony’s FES Watch U. Altså bortset fra, at uret i virkeligheden ikke er særlig smart; Sony har gjort sig umage for at Watch U ligner et traditionelt ur så meget som muligt. Derfor har de udstyret det med en e-paper-skærm, der ikke bruger synderlig meget strøm – og som kan tilpasses, så urskiven ser ud, som man vil. Der er mere end 100 designs tilgængelige – og det er ikke bare urskiven, men hele remmen, man kan ændre udseendet på. Til gengæld er der ikke nogen notifikationer fra mobilen, der er heller ikke indbygget GPS eller fitness-tracker. Uret vil blive tilgængeligt i Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Italien og Spanien fra midten af september til en pris på omkring 4.500 kroner. Se mere om uret på den officielle hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fortsættes på næste side

1 2Næste side
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.