Teknologi

Bang & Olufsen bløder videre

Omsætningen hos den danske elektronikproducent er faldet med 30 procent og underskuddet er vokset.

Det er langt fra slut med de dårlige nyheder fra Struer. Bang & Olufsen har i dag fremlagt sit seneste kvartalsregnskab og det er ikke munter læsning; salget er styrtdykket og underskuddet er vendt tilbage. 

Omsætningen er faldet fra 601 millioner kroner til 419 millioner kroner i forhold til samme kvartal sidste år. Det er et fald på voldsomme 30 procent. Samtidig har Struer-virksomheden tabt endnu flere penge, da underskuddet i kvartalet lyder på 106 millioner kroner efter skat. Året før var underskuddet på bare 4 millioner. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Ritzau er det primært problemer med at sælge de dyre fjernsyn og højttalere, der er udfordringen. For at rette op på salget planlægger Bang & Olufsen en række nye produktlanceringer og udrulningen af over 100 butikskoncepter i løbet af det kommende kvartal, fortæller firmaet i regnskaberne.

På trods af de dystre tal fastholder B&O forventningerne til helåret, nemlig encifret omsætningsvækst, en højere ebit-margen end i 2018/2019 og positive frie pengestrømme.

Noget tyder på, at markedet ikke tror på de forventninger – i løbet af 2019 er Bang & Olufsens aktieværdi blevet mere end halveret. 

Klokken 10.00 præsenteres kvartalsregnskabet af firmaet via et webcast, der kan ses live via denne hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button