×
Teknologi

Bang & Olufsen bløder videre

Omsætningen hos den danske elektronikproducent er faldet med 30 procent og underskuddet er vokset.

Det er langt fra slut med de dårlige nyheder fra Struer. Bang & Olufsen har i dag fremlagt sit seneste kvartalsregnskab og det er ikke munter læsning; salget er styrtdykket og underskuddet er vendt tilbage. 

Omsætningen er faldet fra 601 millioner kroner til 419 millioner kroner i forhold til samme kvartal sidste år. Det er et fald på voldsomme 30 procent. Samtidig har Struer-virksomheden tabt endnu flere penge, da underskuddet i kvartalet lyder på 106 millioner kroner efter skat. Året før var underskuddet på bare 4 millioner. 

Ifølge Ritzau er det primært problemer med at sælge de dyre fjernsyn og højttalere, der er udfordringen. For at rette op på salget planlægger Bang & Olufsen en række nye produktlanceringer og udrulningen af over 100 butikskoncepter i løbet af det kommende kvartal, fortæller firmaet i regnskaberne.

På trods af de dystre tal fastholder B&O forventningerne til helåret, nemlig encifret omsætningsvækst, en højere ebit-margen end i 2018/2019 og positive frie pengestrømme.

Noget tyder på, at markedet ikke tror på de forventninger – i løbet af 2019 er Bang & Olufsens aktieværdi blevet mere end halveret. 

Klokken 10.00 præsenteres kvartalsregnskabet af firmaet via et webcast, der kan ses live via denne hjemmeside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.