fbpx

 

 

 

 

Teknologi

Coronavirussen presser Bang & Olufsen

Bang & Olufsen har det i forvejen hårdt – og nu har coronavirussen fået Struer-virksomheden til at nedjustere forventningerne til årets omsætning yderligere.

B&O har meddelt fondsbørsen, at firmaet nedjusterer sine forventninger til regnskabsåret på grund af coronavirusen. Helt konkret forventer Struer-virksomheden nu et fald i omsætningen på mellem 20 og 29 procent mod en tidligere forventning på et fald mellem 13 og 18 procent.

– Vi følger situationen nøje, men vi forventer, at COVID-19, og usikkerheden forbundet med den nuværende markedssituation, vil påvirke forbrugeradfærd og efterspørgsel på alle større markeder, hvorfor vi justerer vores drift og finansielle forventninger, siger B&O’s topchef, Kristian Teär, i fondsbørsmeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er femte gang på lidt over et år, at Bang & Olufsen må nedjustere forventningerne. Så sent som i december måned blev virksomhedens aktieværdi straffet hårdt på grund af nedjusteringer.

I meddelelsen giver B&O også foreløbige tal for det forskudte regnskabsår tredje kvartal, og det ser ikke godt ud. Selv om omsætningen ifølge B&O var ”som forventet”, så betød coronavirussen, at omsætningen i selskabets asiatiske butikker faldt – og samlet fik B&O et fald i omsætningen på 12 procent i forhold til samme periode i 2018/2019.

Bang & Olufsen fortæller i fondsbørsmeddelelsen også, at firmaet udsætter sin kapitalmarkedsdag, der skulle være afholdt den 3. april. Det var under dette arrangement, at den nye direktør Kristian Teär, der startede i oktober, skulle have fremlagt sin treårsplan for den kriseramte danske virksomhed.

Back to top button