Features

CES 2020: Hvad kan vi forvente

Tirsdag går det løs, når dørene til verdens største elektronikmessen, CES, åbnes og producenterne afslører årets produkter.

Hele næste uge står i elektronikkens tegn. Vanen tro slår verdens største messe for forbrugerelektronik – Consumer Electronics Show / CES – dørene op den første uge i januar og giver producenterne mulighed for at præsentere en stribe af de nyheder, de har tænkt sig at lancere i årets løb.

CES er traditionelt set stedet hvor de nye fladskærme introduceres, men der kommer også meget andet. Eksempelvis vil OnePlus vise en telefon med usynligt kamera og Samsung er klar til at præsentere en helt ny teknologi, der kan lave realistiske kunstige mennesker.

Herunder har vi samlet en liste over de produkter, der allerede er meldt ud – garneret med et par mere eller mindre løse rygter om produkter, der er på vej.

Apple

Apple har annonceret, at de er med på CES-messen for første gang siden 1992 – altså årevis inden Steve Jobs kom tilbage og gjorde Apple til det, de er i dag. Det er dog stort set udelukket at det bliver med nye produkter under armen at Apple møder op. De kommer med en grupper chefer, der skal deltage i rundbordssamtaler; primært om sikkerhed.

 

LG

Sidste år stjal LG showet med sin foldbare fladskærm, der kunne rulles op fra en aluminiumsæske, der dublerede som højttaler. I år går rygterne på, at LG har vendt det hele på hovedet og lavet en foldbar skærm, der kan foldes ned fra loftet. Det bliver interessant at se, hvordan LG har løst problemet med højden, når æsken pludselig skal monteres i loftet.

LG har allerede fortalt, at de har hele otte nye fladskærmsmodeller i 8K-opløsning med til CES. Der er både OLED og LCD-udgaver og du kan læse flere detaljer om dem her.

 

OnePlus

Mon ikke OnePlus giver besøgende på CES mulighed for at se selskabets første fladskærm, OnePlus TV, der ellers kun er lanceret i Indien? 

En ting er sikkert: Kineserne har en ny telefon med i kufferten, nemlig OnePlus Concept One – en koncepttelefon med et ”usynligt” kamera, der skjules af en såkaldt elektrokromisk glasplade, når det ikke er i brug. Du kan læse mere om telefonen og teknologien her.

 

Samsung

Koreanske Samsung havde ikke tid til at vente på CES inden de begyndte årets lanceringer. Allerede for et par dage siden fortalte Samsung, at de vil tage fem nye telefonmodeller med på messen – hvoraf de mest interessante er Lite-udgaver af Galaxy S10 og Note10. Dem kan du læse mere om her.

Samsung har også teaset en ny kunstig intelligens kaldet Neon, som skal vises frem for første gang på CES. Ifølge firmaet er Neon ikke bare en avanceret Bixby, men et ”kunstigt menneske”. Rygterne siger, at Samsung har lavet en ny software, der kan gøre computerskabte mennesker meget livagtige. Læs mere om Neon her.

CES handler ofte om fladskærme og Samsung har med garanti også nye modeller med til Las Vegas. Læk har peget på, at Samsung blandt andet vil vise et fuldstændig rammeløst 8K-fjernsyn frem.

[OPDATERING] Samsung har bekræftet et rammeløst 8K-tv, hvor hele 99 procent af fronten er skærm. Rammen omkring skærmen er bare 2,3 millimeter og skærmen er sølle 15 millimeter tyk … eller tynd om man vil. Det bliver ikke nogen billig skærm, det er sikkert. Her er et billede:

 

Sony

Der har været påfaldende stille omkring Sony indtil videre. Men det forventes at japanerne benytter CES til at vise nogle af de fladskærme, der skal lanceres i løbet af 2020 – altså nye OLED og 8K-modeller. 

Der er også en lille chance for, at Sony vil lancere den seneste aftapning af sine trådløse hovedtelefoner WH-1000MX4, der skal afløse de fænomenale WH-1000XM3 fra 2018, der stadig er blandt vores favoritter.

Det ville heller ikke være underligt, hvis Sony benyttede lejligheden til at fortælle lidt mere om sin PlayStation 5-spillekonsol, der kommer på gaden til efteråret. Det bliver dog næppe en ”reel” lancering i denne omgang.

 

Alle de andre …

Segway har allerede meldt ud, at de vil vise deres elektriske gyro-stol Segway S Pod frem under messen. Den kan du læse mere om her. Sonos har også tidligere benyttet CES til at vise nye produkter frem, men så vidt rygterne siger er der intet i gøre fra dem på nuværende tidspunkt. 

Til gengæld kan vi godt forvente, at både Panasonic, Asus, ACER, Intel, Nvidia, Dell og en masse andre har spændende nyheder med. Hold øje med iNPUT i de kommende dage … 

 

Den årlige elektronikmesse CES finder i år sted mellem den 7. januar og 10. januar i Las Vegas, USA. Det er verdens største messe af sin art. Vil du have friske nyheder fra CES direkte i dit nyhedsfeed, så giv os et Like på vores Facebookside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.