fbpx

 

 

 

 

Teknologi

B&O lukningstruet: Mangler 400 millioner kroner

COVID-19-krisen har fået det i forvejen pressede danske firma helt i knæ. De mangler akut 400 millioner kroner for at klare sig gennem krisen.

På en dag, der allerede har taget livet af højttalerproducenten Libratone med de danske rødder, meddeler Bang & Olufsen, at virksomheden er i akut krise og er nødsaget til at skaffe 400 millioner kroner for at komme gennem COVID-19-krisen.

I en fondsbørsmeddelelse fortæller B&O at selskabet vil forsøge at skaffe de 400 millioner kroner ved at foretage en såkaldt aktieemission, hvor der udstedes nye aktier på markedet. Manøvren har allerede fået opbakning fra de tre største aktionærer, men skal endeligt vedtages ved en ekstraordinær generalforsamling den 3. juni.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Bang & Olufsen er i en alvorlig situation, hvor vi er nødt til at skaffe ny kapital for at komme igennem den globale Covid-19-krise. Som andre forbrugerbrands er vi påvirket af de nedlukninger, der er indført i de fleste lande verden over, og det står klart, at krisens varighed og omfang vil fortsætte med at påvirke salget på flere markeder, siger bestyrelsesformand Ole Andersen i fondsbørsmeddelelsen.

Allerede inden COVID-19-pandemien brød ud, havde B&O svære udfordringer. Fem gange i træk har den kriseramte virksomhed nedjusteret forventningerne, og i midten af marts varslede de en fyringsrunde, der skulle spare selskabet for 175 millioner kroner.

– COVID-19 rammer os på det værst tænkelige tidspunkt, da vi netop havde lanceret vores nye strategiplan og var begyndt at se effekterne af de mange initiativer, som vi har eksekveret de seneste seks måneder for at forbedre vores finansielle performance, siger Ole Andersen.

Redningsforsøget skal som sagt godkendes ved en ekstraordinær generalforsamling den 3. juni. ATP, Chr. Augustinus Fabrikker og Færchfonden, der er Bang & Olufsens tre største danske aktionærer, har allerede godkendt forslaget.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button