Multirumshøjttalere

Urbanears Baggen

Urbanears multirum højttaler er middelmådigt design og lyder... Ikke særligt godt.

Urbanears er mest kendt for deres hovedtelefonserie, som generelt er en ret fin standard. Men nu, hvor alt og alle råber på multirum højttalere har Urbanears naturligvis tænkt, at sådan nogle fætre må de også bygge – og sådan opstod Stammen og dens storebror Baggen, som vi har fået til test.

Kassedesign

Baggen er i udgangspunktet bare en kasse pakket ind i stof – med et par knapper på og et meget diskret lille mærke a la Libratone Zipps logo syet på. Stoffet virker som nogenlunde kvalitet, omend det slet ikke leverer samme lækre følelse som det, B&O Play bruger på deres produkter, og højttaleren er tung, hvilket tyder på, at den vil kunne levere lyd der virkelig kan fylde et rum – men det kommer vi tilbage til. Om Baggen er pæn? Njah. Den er ikke decideret grim, men den er en smule kedelig, og når stoffet ikke føles specielt lækkert får det hele konceptet til at virke lidt billigt.

Ovenpå højttaleren har Urbanears placeret to analoge knapper, som kan bruges til at skrue op og ned og skifte imellem forudindstillede radiostationer. Det undrer lidt, at de stationer der installeres automatisk er BBC og KCRW fra Santa Monica…? Hvorfor ikke bare have en lokaliseret installation der vælger de 7 mest populære i det område, højttaleren installeres i? Det er dog relativt let at skifte stationerne ud, men alligevel.

Let opsætning

Opsætningen går ganske let – højtaleren findes af appen via bluetooth, man vælger hvilket wifi den skal kobles på – og det er det. Der er ikke mange indstillinger at lege med i appen, men der er dog mulighed for at indstille på bas og diskant, og man kan afspille internetradio. Desværre dukker problemerne op allerede anden gang jeg skal koble højttaleren til – pludselig kan telefonen ikke finde den. Den er simpelthen forsvundet og hverken AirPlay eller Chromecast kan finde den – det er forfra med installationen. Det gentager sig flere gange i testperioden på fire dage. Det virkelig underlige er, at højtalerens egen app godt kan lokalisere den – men jeg er i tvivl om, om det er fordi den har den koblet på via bluetooth også. Pludselig dukker den så op igen. Forvirrende.

Generelt virker både app og hardware lidt ustabilt. Appen er gået ned for mig et par gange – især når jeg har lyttet til musik og modtaget opkald eller hvis jeg har multitasker imellem apps. Det er ikke godt nok.

Lydkvalitet under middel

Lyden burde, på en stor højttaler til ca. 2.000 kr., være nogenlunde tilforladelig. Ikke desto mindre er det ikke tilfældet. Hvis jeg sammenligner med den klare og fyldige lyd fra de meget mindre Sonos One og BeoPlay M3 leverer de begge meget, meget bedre lyd. Og endda større og mere fyldig lyd! Det giver slet ikke mening, og selv om BeoPlay M3 koster mere end Urbanears, så er det stadig ikke en undskyldning, for de 249 kr. burde opvejes af den ekstra plads i kabinettet. Men det er altså ikke tilfældet. Lyden er hul og lidt rungende, og der mangler simpelthen både dybde og klarhed. Bevares, det er ikke fuldstændigt utilstedeligt, men man kan bare få meget, meget bedre højttalere til prisen.

Urbanears har lavet en højttaler, jeg har meget svært ved at kunne lide. Designet er ikke decideret grimt – det er bare lidt intetsigende og kvaliteten er ikke overbevisende. Når det ikke engang opvejes af god lydkvalitet, ja så bliver det svært at anbefale Urbanears Baggen.

Urbanears Baggen

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 1.999 kr.

Vores forventninger til Baggen er desværre langt fra indfriet. Lydkvaliteten er højst middelmådig og forbindelsesproblemer ødelægger oplevelsen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.