fbpx

 

 

 

 

Multirumshøjttalere

Marshall Stanmore Multirum

Marshall har tilføjet multirum funktionalitet til deres i forvejen meget vellydende højttaler, Marshall Stanmore - kombinationen er god, men ikke perfekt.

Vi har tidligere anmeldt Marshall Stanmore som vi rigtigt godt kunne lide – især fordi lydkvaliteten er noget nær perfekt, størrelsen af højttaleren taget i betragtning. Nu er de klar med en opdateret udgave: Marshall Stanmore Multirum. Du kan selv gætte, hvad den vigtigste opdatering går ud på…

Design: Cool retro

Marshall holder sig til det, de virkelig er gode til når det kommer til design: Det rå look. Det er måske nok ganske maskulint (især den dominerende sorte farve), men de fleste kvinder jeg har spurgt, synes at designet er pænt – og retro. Højttaleren ligner Marshalls ikoniske forstærkere, der har haft det samme udseende i årtier, og det drager de altså fordel af på deres højttaler design også – det er simpelthen en fræk højttaler. Detajlerne i en bleg guld giver en finish der er indbydende og pæn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Installation via Google Home

Marshall har valgt at administrere deres højttalere igennem Google Home. Faktisk behøver du slet ikke installere Marshalls egen højttaler, for du kan nøjes med at have Google Home på din telefon. Det virker i øvrigt både på iPhone og Android telefoner.

Under installationen (Som jeg troligt startede fra Marshalls egen app) får man besked på at installere Google Home, der så tager ubønhørligt over. Den sætter wifi op og opdaterer softwaren på Stanmore, hvilket tager 3-4 minutter. Supersmart, og hvis du bruger mange enheder, der understøttes af Google Home, vil de fleste af dem kunne sættes op via denne ene app.

Efter installationen går jeg tilbage til Marshall appen for at se, hvad den ellers kan byde på. Og det er ikke meget. Kun Spotify understøttes her, udover internetradio. Og her ser vi i øvrigt slægtskabet med den Urbanears højttaler kaldet Baggen, jeg testede for nylig, for appen ligner Baggens til forveksling. Det er ikke godt, for der er stort set ingen muligheder for noget som helst andet end at tilføje internetradio til hardwareknapperne på højttaleren. I øvrigt har den samme irriterende ide som Urbanears højttaleren med, at den selv vælger virkelig underlige presets – for eksempel hører jeg simpelthen ikke ret meget Monocle 24…? Hvorfor ikke have en lokal udgave af kanallisten, hvis man endelig skal vælge for brugeren? Eller bede brugeren om at vælge 7 radiostationer under installationen? Nå, det er heldigvis let at ændre, når opsætningen er slut.

Lyd fra himlen

Vi har tidligere hørt højttalere i denne størrelse, der ikke leverede kvaliteten man forventer – et godt eksempel er igen Urbanears – som i øvrigt har samme ejere som Marshall – der med deres Baggen ikke kunne leve op til forventningerne. Og bevares, Baggen er da også 1.500 kr. billigere end Stanmore, men lydkvaliteten er også dobbelt så god på Stanmore, og produktet virker på alle måder mere helstøbt.

Lydkvaliteten her er aldeles forrygende. Her er raffinerede detaljer i lydbilledet der er meget bredere end langt de fleste højttalere i denne størrelse. Samtidig er bassen også både dyb og godt defineret, hvilket ellers godt kan være svært – eksempelvis var det virkelig svært for Baggen at levere – umuligt endda.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mangler det sidste på software

Hvis Marshall tog sig lidt sammen og fik styr på appen (Kig over på Sonos – de har styr på det) – så ville deres multirum formentlig være et noget bedre alternativ til netop Sonos, der med deres nye Sonos One viser vejen. Vi mangler endnu at få endelig bekræftelse på, at Marshall har tænkt sig at opgradere softwaren til at understøtte AirPlay 2 på Apple enheder, for i så tilfælde vil de fleste kunne klare sig helt uden appen og bare bruge enten Google Home eller AirPlay 2. Og eftersom både lyd og design er mere end godkendt, så kunne Marshall Stanmore – og dens søskende, den mindre Acton (Som vi anmelder meget snart), og den større Woburn – være et rigtigt godt bud på multirum lyd, de fleste vil synes om. Og prisen er helt i orden.

 

Marshall Stanmore

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 3.499 kr.

Stanmore lyder godt, har et frækt design, og multirum funktionaliteten er en kærkommen tilføjelse. Appen skal der dog arbejdes lidt på. Og prisen er måske lige i overkanten.

Artiklen fortsætter efter annoncen Disney+
Back to top button